Belföld

Magyar pálinkafőzőé az „Év Párlata” cím

142 érmet hoztak haza Tirolból a magyar pálinkafőzök.

Huszonhat magyar cég 142 érmet – köztük 18 aranyat – vitt haza a Tirolban megrendezett Destillata elnevezésű – a Közép-Európában a legnagyobbnak tartott – osztrák pálinkaversenyről.

187 főzde mérkőzött meg

A magyar gyártóknak, a márciusban tartott megmérettetésen kapott elismeréseket csütörtökön adta át Budapesten Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója.

A versenyen induló magyar vállalkozások a 18 aranyérem mellett 65 ezüst és 59 bronzérmet is kaptak, a legsikeresebb magyar résztvevő a Destillatán az Agárdi Pálinkafőzde volt. A cég termékei összesen 4 arany – ebből egy az Év Párlata díj – 8 ezüst és 8 bronzérmet kapott a zsűritől. Az osztrák versenyen 10 országból 187 főzde indult 1.662 mintával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik