Belföld

Nyolc szociális dolgozó helye szűnik meg Újvárosban

Korábban sutyiban 41 dolgozó menesztését tervezte a dunaújvárosi közgyűlés.

Elfogadta a közgyűlés március 8-án, a szakszervezet és az intézményvezetés javaslatát. A határozatot a napokban kapták meg- tájékoztatta a Fehérvár24-et Futóné Molnár Tímea, a Szociális Területeken Dolgozó Szakszervezetek dunaújvárosi titkára.

A döntés értelmében 18 és egy fél állás szűnik meg, de ebből csak 8 érint aktív dolgozót, mivel a többi üres hely, vagy nyugdíjba menő helye. Május 12-ig dolgozzák ki a leépítés tervét. Azt remélik, senki sem kerül utcára, mert egy alapítvány átvenné a dolgozókat a nála 2013-ban nyugdíjba menők helyére.

Megmarad az a telephely is, amelyet megszüntetett volna a közgyűlés. Ott lesz az időskori leépülésben szenvedő betegek nappali ellátása. Ez nagy segítség az intézménynek, mert a demens betegek után nagyobb normatív támogatást kap, és több dolgozót tud foglalkoztatni ott- hangsúlyozta Futóné Molnár Tímea.

Az Egyesített Szociális Intézmény 191 dolgozójából 41-et akart elküldeni a dunaújvárosi önkormányzat anélkül, hogy az érintettekkel egyeztetett volna. A tervek kitudódtak, és januárban egyeztetés kezdődött a szakszervezettel és az intézmény vezetésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik