Belföld

Aggódik a Klubrádióért a médiatanács

Szerintük bizonytalanságot teremt a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntése, amely kimondta, hogy a csatornáé a 92,9-es frekvencia, ezért fellebbeznek az ügyben.

A pert a Klubrádió indította, mert azt kifogásolta, hogy bár 2010-ben pályázaton elnyerte a sugárzási jogot, mégsem kötöttek vele műsorszolgáltatási szerződést. Az ügyben született elsőfokú ítélet február végén tulajdonképp létrehozta a megállapodást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság most azzal érvel, hogy a végzés nem tisztázza, mikortól tekinti érvényesnek szerződést, márpedig ez senkinek sem jó így, kiváltképp a rádiónak nem, ezért fellebbezést nyújt be döntés ellen.

A Klubrádió szerint ezt a kérdést a csatornának és a médiatanácsnak közösen kellene rendeznie. A rádió vezetője már többször is megpróbált egyeztetni az ügyben, sikertelenül. A perről és a bírósági döntésről részletesen itt olvashat.

A Klubrádió jelenleg a budapesti 95,3 MHz-es frekvencián sugároz, tavaly február óta folyamatosan meghosszabbított ideiglenes engedéllyel.

A frekvenciát a médiatanács tavaly megpályáztatta, döntése értelmében azt nem a Klubrádió nyerte, ám az Fővárosi Ítélőtábla március 14-ei döntésében részben hatályon kívül helyezte az erről szóló határozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik