Belföld

12 órás rockkoncert Alexandráért

Rokkerek gyűjtenek pénzt a beteg dunaújvárosi kislány műtétjéhez.

A májátültetésre váró dunaújvárosi kislány, Szoták Alexandra gyógykezelési költségeihez rendeznek jótékonysági koncertet Dunaújvárosban, a Terminál Bárban április 7-én-tette közzé a Dunaújváros Online.

A Fehérvár24 a főszervezőtől megtudta: délután kettőtől hajnal kettőig 11 együttes lép fel. Az együttesek fele dunaújvárosi, de van közöttük fehérvári, budapesti, százhalombattai és tapolcai is. A Skicc Művészeti Egyesület képeket ajánlott fel, amelyeket árulnak, vagy elárvereznek majd a koncerten.

A belépő 500 forint lesz, amit teljesen a család kap meg. Kitesznek majd egy gyűjtőládát is, így a jegyek árain túl is lehet majd adakozni. Mintegy 250 vendég fér be a helyiségbe, de az udvarban is lesznek sörpadok és tévén láthatják a bent történteket, akik nem férnek be, vagy dohányozni szeretnének.

Kovácsné Zabó Viktória elmondta: szülésznő hallgatóként ott volt a kislány születésekor, és amikor meglátta az újságban, elhatározta, hogy segít. Mivel sok rocker barátja van, ezért arra gondolt, őket kellene megmozgatni.

A kilenc hónapos gyermekről – ahogy mi is megírtuk – tavaly novemberben derült ki, hogy mája nagyobb, epevezetéke szűkebb az egészségesnél. Csak májátültetés mentheti meg. A műtétet Németországban végzik el. A családnak mintegy három hónapon át kell kint tartózkodnia, amire nincs pénz.

Az adományokat továbbra is várja a “Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány a OTP 11736037 – 20550332 számlaszámra. A közlöny rovatba be kell írni: Alexandra.
A családot közvetlenül is lehet segíteni a 10700134-65431784-51100005 számlaszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik