Belföld

Alexandra még mindig segítségre vár

Minden forintra szükség lehet, egy kilenchónapos gyermek élete a tét.

Bár támogatásoknak köszönhetően egy németországi vizsgálaton már túljutott a dunaújvárosi Szoták Alexandra, állapota még mindig nem megnyugtató. A kislány májusban lesz egy éves, novemberben derült ki, hogy mája nagyobb, epevezetéke szűkebb az egészségesnél. Csak májátültetés mentheti meg, hozzátartozói további segítségben bíznak- írja a Dunaújváros Online.

A gyermeket januárban vizsgálták meg Németországban. Az utat és a kinti gyógykezelés költségeit finanszírozta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), de a hozzátartozók kinti költségeit a “Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány együttműködésével teremtették elő a hozzátartozók.

A vizsgálat után derült ki, hogy a kislány előrehaladott és visszafordíthatatlan májzsugorodása következtében – bár korábban még azt remélték- nem kerülhető el a májátültetés. Már az is biztos, hogy édesapja lesz a májátültetéshez a szervdonor.

A műtét miatt a családnak mintegy három hónapon át kell kint tartózkodnia, amire nincs pénz. A költségekhez vár segítséget a “Dunaújvárosiak Életéért” Közalapítvány.

Számlaszám: OTP 11736037 – 20550332
Kérik a közlöny rovatba beírni: Alexandra

Adóalany vállalkozások számára az adókedvezmények igazolásához meg kell adni a vállalkozás nevét, székhelyét, adószámát.

Tekintettel arra, hogy az idén érvényes SZJA szabályok szerint a magánszemélyek nem kapnak adókedvezményt akkor sem, ha közhasznú alapítványnak adnak támogatást, a szülők bankszámlájára közvetlenül is utalhatják támogatásaikat- olvasható a lapban.

A család számlaszáma: CIB Bank, 10700134-65431784-51100005.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik