Belföld

Maximált pénzt kapnak a Cerbona Trade dolgozói

Az állami garanciaalapból csak 1 millió 13 ezer forintig fizetnek ki egy-egy munkást.

Megkezdődött a felszámolás alatt lévő Cerbona Trade Kft. dolgozóinak a kiléptetése. Állásidőre járó bért kapnak a dolgozók, az állami garanciaalapból mindenkit csak 1 millió 13 ezer forintig fizetnek ki. Akinek ennél több pénz járna, az nem jut hozzá- tudatta a Fehérvár24-el Molnár István felszámoló.

A Cerbona Trade ellen február 3-án rendelte el a felszámolást a Székesfehérvári Törvényszék gazdasági kollégiuma. Felszámolónak a budapesti Etalon-Solvent Felszámoló és Vagyonkezelő Kft.-t jelölték ki. A cégnek 11 dolgozója volt, és korábban a Cerbona Élelmiszer-ipari és Kereskedelmi Zrt. értékesítési feladatait látta el, ám az utóbbi egy évben már nem volt dolga.

A Cerbona Trade Kft. anyacégét, a Cerbona Zrt.-t 2010-ben számolták fel. A márkanevet megtartva a termékeinek gyártását a Naponta Kft. vette át.

Molnár István elmondta: a Cerbona Trade-nek a zrt.-vel szemben több miliós követelése van, de feltehetően ahhoz nem jut hozzá.

A székesfehérvári központú Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. jogelődje az 1962-ben alapított Fejér Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat volt. A cég privatizációjára 1994 júniusában került sor. Árbevétele 2007-ben megközelítette a 13 milliárd forintot, 2010 novemberében azonban csődvédelmet kért. A nagy múltú fehérvári cégnél likviditási gondok keletkeztek a gabona- és lisztárak radikális változása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik