Belföld

Maximált pénzt kapnak a Cerbona Trade dolgozói

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 03. 21. 13:31

Az állami garanciaalapból csak 1 millió 13 ezer forintig fizetnek ki egy-egy munkást.

Korábban a témában:

Megkezdődött a felszámolás alatt lévő Cerbona Trade Kft. dolgozóinak a kiléptetése. Állásidőre járó bért kapnak a dolgozók, az állami garanciaalapból mindenkit csak 1 millió 13 ezer forintig fizetnek ki. Akinek ennél több pénz járna, az nem jut hozzá- tudatta a Fehérvár24-el Molnár István felszámoló.

A Cerbona Trade ellen február 3-án rendelte el a felszámolást a Székesfehérvári Törvényszék gazdasági kollégiuma. Felszámolónak a budapesti Etalon-Solvent Felszámoló és Vagyonkezelő Kft.-t jelölték ki. A cégnek 11 dolgozója volt, és korábban a Cerbona Élelmiszer-ipari és Kereskedelmi Zrt. értékesítési feladatait látta el, ám az utóbbi egy évben már nem volt dolga.

A Cerbona Trade Kft. anyacégét, a Cerbona Zrt.-t 2010-ben számolták fel. A márkanevet megtartva a termékeinek gyártását a Naponta Kft. vette át.

Molnár István elmondta: a Cerbona Trade-nek a zrt.-vel szemben több miliós követelése van, de feltehetően ahhoz nem jut hozzá.

A székesfehérvári központú Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. jogelődje az 1962-ben alapított Fejér Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat volt. A cég privatizációjára 1994 júniusában került sor. Árbevétele 2007-ben megközelítette a 13 milliárd forintot, 2010 novemberében azonban csődvédelmet kért. A nagy múltú fehérvári cégnél likviditási gondok keletkeztek a gabona- és lisztárak radikális változása miatt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.