Belföld

Felszámolják a Cerbona Trade Kft.-t

Az ugyancsak felszámolás alatt lévő Cerbona Zrt.-hez tartozó cégnek 11 dolgozója volt, az utóbbi egy évben már nem volt feladata.

A Cerbona Trade ellen február 3-án rendelte el a felszámolást a Székesfehérvári Törvényszék gazdasági kollégiuma. Felszámolónak a budapesti Etalon-Solvent Felszámoló és Vagyonkezelő Kft.-t jelölték ki. A 2009 októberében alapított társaság jegyzett tőkéje 412 millió forint- írja a Fejér Megyei Hírlap.

A Fehérvár24 információja szerint a cégnek 11 dolgozója volt legutóbb. Korábban a Cerbona Élelmiszer-ipari és Kereskedelmi Zrt. értékesítési feladatait látta el, ám az utóbbi egy évben már nem foglalkozott semmivel. Kerestük a felszámolót, hogy megtudjuk, mi lesz a dolgozók sorsa, ám Molnár Istvánt még nem tudtuk elérni.

A Cerbona Trade Kft. anyacégét, a Cerbona Zrt.-t 2010-ben számolták fel. A márkanevet megtartva a termékeinek gyártását a Naponta Kft. vette át.

A székesfehérvári központú Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. jogelődje az 1962-ben alapított Fejér Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat volt. A cég privatizációjára 1994 júniusában került sor. Árbevétele 2007-ben megközelítette a 13 milliárd forintot, 2010 novemberében azonban csődvédelmet kért. A nagy múltú fehérvári cégnél likviditási gondok keletkeztek a gabona- és lisztárak radikális változása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik