Belföld

Megvédte a MÚOSZ a parlamentből kizárt roma újságírókat

Tiltakozik a Magyar Újságírók Országos Szövetsége amiatt, hogy a Sosinet.hu portál roma újságíróit az előzetesen megadott akkreditáció ellenére nem engedték be a Parlamentbe, hogy tudósítsanak Szentandrássy István festőművész Kossuth-díjának átadásáról - közölte az újságíró szövetség kedden.

Mint arról beszámoltunk, a portál újságíróit annak ellenére nem engedték be a március 14-ei  eseményre, hogy aznap reggel még minden engedélyük rendben volt. Ám az Országgyűlés Hivatalának sajtóosztálya az engedélyt az utolsó pillanatban mégis felülbírálta, mondván, hogy az engedélyt kérő sajtóorgánum nem létezik.

A MÚOSZ álláspontja szerint elfogadhatatlan indok. Ha másért nem, azért, mert mint regisztrált internetes sajtótermék 2223-as sorszámmal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartásában is szerepel.

“Egy roma ember szemével nézve a történteket: csak ugyanaz történt, mint mindig. Míg a hatalmasok benn ülnek, hiába kapunk írásban engedélyt, morzsáért könyörgünk az asztal mellett. És persze, nem kapunk. Sőt: ránk csapják a telefont, a beszélgetést befejezettnek tekintve. Mert nem létezünk” – írta a történtekről a Sosinet munkatársa.

A MÚOSZ Elnöksége hangsúlyozta: szolidáris a Sosinet.hu újságíróival és elutasít minden olyan módszert, gyakorlatot, amely tájékoztatási kötelezettségük teljesítésében a média szereplőit akadályozza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik