Belföld

Eperjes: köszönöm, köszönöm

Köszönöm, köszönöm – hárította kurtán lapunk azon kérdését Eperjes Károly, hogy meg tudja-e erősíteni az Új Színházból való távozásáról szóló híreket.

A Blikk értesülése szerint március 31-ével lejár a Kossuth-díjas színművész szerződése az Új Színházzal, amit „Szamóca” nem is kíván meghosszabbítani. Döntése azért is meglepő, mert szakmai berkekből tudható, hogy annak idején ő is Dörner György igazgatói kinevezése mellett állt ki.

A hírek szerint Eperjes már egy ideje nem érezte jól magát a teátrumban, összeveszett több vezető színésszel, többek között Gáspár Sándorral, Galkó Balázzsal. A Blikknek egy neve elhallgatását kérő informátor elárulta: a színész csak három rendezővel hajlandó együtt dolgozni, és azért hagyja el az intézményt, mert nem dolgozhat velük. Eperjes egyébként nem lesz munkanélküli, hiszen művészeti tanácsadó a veszprémi színházban, ezentúl ott dolgozik majd teljes állásban.


Fotó: Kummer János

“Eperjesnek március 31-ig kell válaszolnia arra, hogy akar-e maradni vagy sem. Semmi esélyt nem látok arra, hogy marad, ennek ellenére Dörner György igazgató és én is nagyon örülnék neki, ha mégis így döntene” – mondta a lap szerint Pozsgai Zsolt, az Új Színház főrendezője.

Pozsgaival egyébként korábban együtt dolgozott Szamóca, s nem volt felhőtlen a viszonyuk. Pozsgai, még Bujtor István igazgatása alatt – mint a színház.hu-nak írta – nagyszerű feladatokat kapott. Bujtor halála előtt azon dolgoztak, hogy a veszprémi kamaraszínházat megújítsák. A 2009 szeptemberében elhunyt színész-igazgató meg is bízta Pozsgait a program vezetésével. Bujtor halála után azonban ez a terv és személye azonnal lekerült a napirendről. Ezt „úgy gondolom, úriemberként intéztem, elfogadtam, hogy Eperjes Károly nem bennem gondolkodik” – írja Pozsgai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik