Belföld

Eperjes Károly teljes állásban fog Veszprémben dolgozni

Szamóca elhagyja az Új Színház társulatát, ami azért meglepő, mert a Kossuth-díjas színművész baráti kapcsolatot ápol Dörner Györggyel, a teátrum új igazgatójával.

Színházi berkekben nyílt titok, hogy Eperjes volt az, aki lobbizott Dörner György pályázata mellett. Az írás szerint Eperjes Károly egyre kevésbé érezte már jól magát az Új Színházban. Komoly feltételekhez kötötte azt, hogy szerződést hosszabbítson. Mivel ezt nem tolerálta az új vezetés, ezért úgy döntött, hogy a szezon végén elhagyja a társulatot – írja a Blikk.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő informátor arról számolt be, hogy Eperjes Károly csak három rendezővel hajlandó együtt dolgozni. Azért távozik, mert nem velük dolgoznak. Szamóca művészeti tanácsadó a veszprémi színházban, ott dolgozik majd teljes állásban – tette hozzá az informátor.

Pozsgai Zsolt, az Új Színház főrendezője sem lát esélyt arra, hogy a Kossuth-díjas művész náluk marad. Mint a főrendező a Blikknek elmondta, Eperjes Károlynak március 31-ig kell válaszolnia arra, hogy akar-e maradni vagy sem. “Semmi esélyt nem látok arra, hogy Eperjes nálunk marad, ennek ellenére Dörner György igazgató és én is nagyon örülnék neki, ha mégis így döntene” – mondta a lapnak Pozsgai Zsolt.

A Blikk megkérdezte Eperjes Károlyt is arról: igaz-e, hogy azért nem hosszabbítja meg a szerződését, mert csak három rendezőt fogad el. “Még nem tartunk ott, hogy erről beszéljek. Nincs kiforrva ez a helyzet, ezért ezzel kapcsolatban nincs mit mondanom” – közölte a lappal Eperjes Károly.

A színház.hu-nak az ügyről Pozsgai Zsolt azt mondta: “Eperjes Károly március 31-ig eldöntheti, hogy marad-e az Új Színházban. Azt szeretnénk, ha nálunk is dolgozna, gondolkodunk benne. Való igaz, hogy ajánlottunk számára olyan szerepet és olyan rendezőt, akiben nem bízik. Én nagyon szeretném, ha fiatal rendezőkkel dolgozna együtt, akik esetleg megújulást hozhatnak az ő színészi pályáján. Viszont egy Kossuth-díjas művészről beszélünk, tehát azt gondolom, eldöntheti kivel szeretne együttműködni. Ha találunk rá módot, akkor az Új Színházban újra láthatják majd. Nálunk bármikor nyitott kapukat dönget”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!