Belföld

15,1 milliárdot kóstál a vízművek

A főpolgármester közölte: előzetesen megegyeztek a kisebbségi tulajdonosokkal az árban. Beszélt arról is, hogyBozsik Yvette-et megfélemlítették, ezért lépett vissza a Trafó vezetésétől.

Visszavásárolhatja a fővárosi önkormányzat a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagját – mondta Tarlós István főpolgármester kedd este az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve, hogy az erről szóló döntést hétfőn, rendkívüli ülésen hozhatja meg a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István ismertette, hogy a társaság 25 százalékát, amelyet 1997-ben adott el a főváros, a szerződés szerint 16,5 milliárd forintért kellene visszavásárolnia. Mint mondta, a két külföldi befektetővel 15,1 milliárd forintos árról egyeztek meg előzetesen, a végső döntést hétfőn a Fővárosi Közgyűlés hozza meg. A főpolgármester megjegyezte: a vételárnál lényegesen nagyobb az a forrás, ami a menedzsmentdíjak kapcsán a fővárosnál marad.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy álláspontja szerint megfélemlítették Bozsik Yvette-t, aki emiatt nem veszi át a Trafó Kortárs Művészetek Háza irányítását. Tarlós úgy fogalmazott: nincs oka nem gyanakodni, hogy a Kossuth-díjas táncművészt, koreográfust „egy bizonyos, önmagát liberálisnak nevező gondolkodói kör részéről olyan brutális és nemtelen támadások érték, hogy azt mondta: neki a családi élete, a gyerekei többet érnek annál, mint hogy kikészüljön”.

Bozsik Yvette levelére hivatkozva megjegyezte: “a művészt „kicsinálták”, mielőtt elfoglalhatta volna hivatalát. A városvezető közölte, hogy az intézmény vezetői posztjára szinte azonnal új pályázatot kell kiírni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik