Belföld

Ön mennyit kocsikázik Győrben?

A szakemberek már az intézkedési terven is dolgoznak, a lakosság autózási szokásainak felmérését végzik.

Egy 66 milliós projekt segítségével még 2012-ben kiderül, hogy melyek Győr városának legzajosabb részei. A program két részből áll, miután elkészült a zajtérkép, intézkedési tervet dolgoznak ki a szakemberek, hogy feloldják a „gócpontokat”.

Az intézkedési terv része, hogy felmérik a lakosság autózási szokásait. Telefonon történik a kikérdezés, melyet két cég – a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit KFT. és a Pro Urbe KFT – munkatársai végeznek.

Nagyjából 20 000 telefonhívás alapján kapják meg a számukra szükséges mennyiségű értékelhető választ, hiszen az emberek egy része nem veszi fel, egy része nem utazik személygépkocsival, mások pedig nem akarnak válaszolni.

A kérdések a hívást megelőző napon személygépkocsival történt utazásokra vonatkoznak. Honnan, hová utaztak (utca, vagy intézmény), mely napszakban (reggel, délelőtt, stb.), milyen célból (munkábajárás, bevásárlás, stb.)” – ismertette a kérdéseket Polgári István, a győri polgármesteri hivatal Városfejlesztési Osztályának stratégiai csoportvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik