Belföld

A közlekedésen és a gyógyszerkasszán spórol a kormány

A Széll Kálmán-terv végrehajtásával elérhető a Brüsszel által kért hiánycsökkentés – állítja a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára.

Cséfalvay Zoltán szerint 130-140 milliárd forint megtakarítást kell elérni az idei költségvetésben. Főként a tömegközlekedést és a gyógyszerkasszát érintheti újabb elvonás, de részleteket nem említett az államtitkár a tv2 Mokka című műsorában.

Úgy ítélte meg, hogy a uniós pénzügyminiszterek tegnapi döntése kedvezőbb a vártnál, ugyanis ha Magyarország addig meghozza az elvárt kiigazító lépéseket, szeptember helyett már júniusban hatályon kívül helyezhetik a kohéziós pénzek jövő évi részleges felfüggesztéséről szóló határozatot.

Az OECD tegnapi ajánlásaira, amelyek a vagyonadó és a környezetvédelmi adó bevezetését, továbbá a nyugdíjak esetleges megadóztatását vetették fel, az államtitkár kijelentette: a kabinet a tömegközlekedés korszerűsítésére és az önkéntes nyugdíjpénztárak erősítésére összpontosít, és továbbra sem tervezi az egykulcsos adó visszavonását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik