Belföld

Dopeman: Selmeczi hülyeséget beszél

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alternatív államfője válaszolt az őt himnuszgyalázással vádoló Fidesz-szóvivőnek.

„Tisztelt Selmeczi Gabriella! A személyünket érintő kirohanásáról a mai hírekből értesültünk. Ha ránk hallgat, a csinos kis lepénylesőjét a jövőben akkor nyitja ki ha mond is valamit. Nem pedig csak beszél… Hülyeségeket.” – reagált Selmeczi Gabriella tegnapi közleményére „Az alternatív államfő válasza a Fidesz szóvivőjének” című levelében Dopeman.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fideszt – szóvivője szerint – megdöbbentette a hír, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alternatív államfője Dopeman lett. Selmeczi Gabriella hétfői közleménye szerint a kormánypárt azért furcsállja a döntést, mert a rapper „legutóbb a Himnusz meggyalázásával szerzett magának kétes értékű hírnevet”. A Fidesz szerint így „kérdés, hogy a hosszas keresgélés után végül a posztra legméltóbbnak ítélt közszereplő a nemzeti ünnepen is elő fogja-e adni botrányos Himnusz-átiratát”.


Fotó: Neményi Márton

„Miért hord össze sületlenségeket? Egy az önéhez hasonlóan fontos pozíciót betöltő “méltóságnak” erre figyelnie kéne. Tudom, hogy nem jellemző az önök köreire de mégiscsak… Egy kicsi jellemfejlődés senkinek sem árt… Ön a nemzeti jelkép meggyalázójának képében tüntet föl minket. Kérjük legközelebb tájékozódjon mielőtt a sajtóban megnyilvánul!” – hívta fel a rapper a Fidesz-szóvivő figyelmét a rendőrség döntésére, miszerint a negatív társadalomkritika nyomatékosításához felhasznált trágár szavakról egyértelműen megállapítható, hogy azok nem Magyarország Himnuszára vonatkoznak, így a nyomozást megszüntetik.

Dopeman szerint Selmeczinek nem az alternatív államfő ünnepi beszéde miatt kellene aggódnia, „foglalkozzon inkább kenyéradó gazdija hibáinak és visszaéléseinek kommunikálásával, illetve saját kétes eredetű pénzekből finanszírozott békemenetük promóciós munkálataival”.

„Súlytalanságára jellemző, hogy egy olyan kormány és párt szolgája, amely a választási győzelme óta az ígéreteiből semmit nem váltott be, folyamatosan gyilkolja a demokráciát, hatalmat és pénzt maximalizál valamint a legjobb gyurcsányi úton folytatja a hazudozást” – zárja levelét Dopeman.

Korábban a rapper a Hír24-nek azt mondta, ő nem nyúlt a Himnuszhoz, mint nemzeti jelképhez! Kölcsey szövegéhez nyúlt, egy vershez, ami benne van az általános iskolai irodalomkönyvben. Ki lehet nyitni, el lehet olvasni. A Himnusz meg egyébként közkincs. Abból idézett és erre számtalan példa van a világban, hiszen a Sex Pistols is átírta a brit himnuszt, ezért “nagyon rossz kapukon dönget, aki itt próbál fogást találni. Ez nem a magyar nép elleni dal. Ha ebből valaki azt fogja föl, hogy ez egy himnuszgyalázás, akkor kurvára nincs képben, és vak meg persze süket is”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik