Belföld

Csúcskórház lesz a Petz

Csapucha Adrienn

2012. 03. 13. 20:10

A Semmelweis-terv szerint a nyugat-dunántúli térség vezető intézménye lesz a győri kórház. A Petz igazgatója úgy látja, eddig is betöltötték ezt a pozíciót, amennyiben szükség volt rá.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház betegeinek 95 százaléka a győri, pannonhalmi és téti kistérség pácienseiből tevődik össze, de természetesen az intézmény a megyében élőket is maximálisan ellátja. Csakúgy, mint a nyugat-dunántúli régió speciális eseteit, ennek is köszönhető, hogy a jövőben a térség vezető intézménye lesz a Petz. „A központosítást az hívta életre, hogy egyes betegségcsoportokat a szakemberek hozzáértése és az eszközállomány miatt könnyebben ellátnak a kijelölt létesítmények. Kórházunkban mintegy 15 szakterületen tudjuk fogadni a kiemelt ellátást igénylő betegeket, az égésplasztikától az érsebészetesen át, egészen a gyermekgyógyászatig” – hangsúlyozta a Semmelweis-terv fontosságát Dr. Tamás László János. A főigazgató hozzátette, hogy ez beteglétszám növekedést alapvetően nem eredményez, hiszen a súlyos, csak a győri egészségügyi centrumban kezelhető pácienseket eddig is fogadták az intézményben.

Az átalakításokkal kapcsolatban folyamatosak az egyeztetések a kórházak igazgatói, valamint az államtitkárság között, de a finanszírozás körül is vannak még válaszra váró kérdések.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.