Belföld

Nincs nyelvvizsga, nincs diploma

Mérsékelt növekedés tapasztalható a győri Széchenyi Egyetemen azoknak a hallgatóknak a számában, akik nyelvvizsga hiányában nem kapnak diplomát.

Magyarország összes egyetemén – törvényi felhatalmazás alapján – élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy eltekintenek az államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványtól, s az intézmény a saját maga által lebonyolított vizsgarendszer alapján kiadhatja a diplomákat hallgatóik számára. Ez a könnyítés egy meghatározott kört érint és meghatározott ideig, vagyis 2015-ig vagy 2015-16-os tanév végéig van mód ilyen nemű kedvezmény igénybevételére.

Átlagosan a végzett hallgatók 20-30% nem kap diplomát a Széchenyi István Egyetem az abszolutórium évében nyelvvizsga hiányában. Egy részük 1-2 éven belül leteszi az államilag elismert nyelvvizsgát és megkapja a diplomáját” – felelte kérdésünkre Dr. Író Béla, főtitkár.

A főtitkár hozzátette: mérsékelt növekedés figyelhető meg az elmúlt években, vagyis egyre többen vannak azok, akik nem kapják kézhez azonnal a diplomájukat.

Nincsenek olyan témában központi statisztikák, melyek segítségével össze lehetne hasonlítani a győri intézmény számadatai más egyetemek eredményeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik