Belföld

Nincs nyelvvizsga, nincs diploma

24.hu
24.hu

2012. 03. 09. 16:00

Mérsékelt növekedés tapasztalható a győri Széchenyi Egyetemen azoknak a hallgatóknak a számában, akik nyelvvizsga hiányában nem kapnak diplomát.

Korábban a témában:

Magyarország összes egyetemén – törvényi felhatalmazás alapján – élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy eltekintenek az államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványtól, s az intézmény a saját maga által lebonyolított vizsgarendszer alapján kiadhatja a diplomákat hallgatóik számára. Ez a könnyítés egy meghatározott kört érint és meghatározott ideig, vagyis 2015-ig vagy 2015-16-os tanév végéig van mód ilyen nemű kedvezmény igénybevételére.

Átlagosan a végzett hallgatók 20-30% nem kap diplomát a Széchenyi István Egyetem az abszolutórium évében nyelvvizsga hiányában. Egy részük 1-2 éven belül leteszi az államilag elismert nyelvvizsgát és megkapja a diplomáját” – felelte kérdésünkre Dr. Író Béla, főtitkár.

A főtitkár hozzátette: mérsékelt növekedés figyelhető meg az elmúlt években, vagyis egyre többen vannak azok, akik nem kapják kézhez azonnal a diplomájukat.

Nincsenek olyan témában központi statisztikák, melyek segítségével össze lehetne hasonlítani a győri intézmény számadatai más egyetemek eredményeivel.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.