Belföld

Nincs nyelvvizsga, nincs diploma

24.hu
24.hu

2012. 03. 09. 16:00

Mérsékelt növekedés tapasztalható a győri Széchenyi Egyetemen azoknak a hallgatóknak a számában, akik nyelvvizsga hiányában nem kapnak diplomát.

Korábban a témában:

Magyarország összes egyetemén – törvényi felhatalmazás alapján – élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy eltekintenek az államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványtól, s az intézmény a saját maga által lebonyolított vizsgarendszer alapján kiadhatja a diplomákat hallgatóik számára. Ez a könnyítés egy meghatározott kört érint és meghatározott ideig, vagyis 2015-ig vagy 2015-16-os tanév végéig van mód ilyen nemű kedvezmény igénybevételére.

Átlagosan a végzett hallgatók 20-30% nem kap diplomát a Széchenyi István Egyetem az abszolutórium évében nyelvvizsga hiányában. Egy részük 1-2 éven belül leteszi az államilag elismert nyelvvizsgát és megkapja a diplomáját” – felelte kérdésünkre Dr. Író Béla, főtitkár.

A főtitkár hozzátette: mérsékelt növekedés figyelhető meg az elmúlt években, vagyis egyre többen vannak azok, akik nem kapják kézhez azonnal a diplomájukat.

Nincsenek olyan témában központi statisztikák, melyek segítségével össze lehetne hasonlítani a győri intézmény számadatai más egyetemek eredményeivel.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.