Belföld

Vonalbezárás nem lesz a MÁV-nál, de…

Kiszűrik a párhuzamosságokat, és az utaslétszámhoz igazítják a járatokat. 8-8,5 százalék közötti kapacitáscsökkentés várható. Ma nem tudtuk meg, mit jelent ez.

Szó sincs vonalbezárásokról, csak arról, hogy az április közepétől esedékes menetrendváltozással összehangolják a közösségi közlekedést – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Völner Pál szerint az utaslétszám alapján felmérték, hogy egyebek mellett a kormányváltást követően újraindított mellékvonalakon hogyan alakult a járatok kihasználtsága, és a járatsűrűséget az utasok igényeihez igazítják az egész vasúthálózaton.

Mindent egybevéve 8-8,5 százalék közötti kapacitáscsökkentés várható. Mindez nem jár lényeges létszámleépítéssel, de az államtitkár nem említett részleteket. Az intézkedésektől 8 milliárd forint megtakarítást várnak az idén, ami éves szinten 12 milliárd forintot jelent.

Völner Pál egyébként azért állt ma a nyilvánosság elé, mert a vonalbezárásokról szóló hírek terjedtek el a médiában. Csakhogy ez egyszerűen nem igaz. A Hír24 által közreadott korábbi, illetve a mai értesülések nem erről szóltak, hanem arról, hogy leállíthatják a szerelvénynek egytizedét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik