Belföld

Megegyezett a Ryanair a reptéri rendőrséggel

A március 16-ig törölt járatok visszaállítására már nincs lehetőség.

Az elfogadott, új ellenőrzési procedúra lehetővé teszi a késések és további járattörlések elkerülését – áll a Ryanair pénteki közleményében. Március 17-től már nem lesznek további járattörlések – erősítette meg a légitársaság.

A légitársaság örömét fejezte ki, hogy sikerült a megegyezés, és köszönetet mondott a repülőtéri rendőrségnek – áll a Ryanair közleményében.

A pénteki megegyezés ellenére a március 16-ig bejelentett járattörlések továbbra is fennállnak, a légitársaság indoklása szerint technikai okokból már nincs lehetőség a visszaállításukra.

A Ryanair egy hete jelentette be, hogy 13 – március 3. és 16. közötti – Budapestet Badennel, Manchesterrel, Memmingennel és Thesszalonikivel összekötő járatát kénytelen törölni a szerintük „idióta” procedúrák miatt (a nem schengeni országból érkező gépek pilótáinak és utaskísérőinek el kell hagyniuk a gépet, és ellenőrzésen kell átesniük a leszállás és a felszállás között). Emiatt pedig a légitársaság nem tudta tartani a 25 perces fordulóidőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik