Belföld

25 milliót spórolna a BKK

Március végén közös irodaházba költöznek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ágazatai, a korábbi irodabérleti szerződések felülvizsgálatával 25 millió forintos megtakarítást ér el a társaság - közölte a BKK Facebook-oldalán.

A tájékoztatás szerint a társaság 2012 januárja óta felel a parkolás-üzemeltetési, teherforgalmi behajtási, közútkezelési, taxiállomás-üzemeltetési feladatokért. Májustól pedig a tömegközlekedés-szervezési, jegy- és bérletértékesítési, pótdíjazási, értékesítési, utastájékoztatási feladatok is hozzá tartoznak majd. Ezen tevékenységeket eddig több bérelt irodában látták el, a BKK azonban kisebb területigényű, olcsóbb, hatékonyabb megoldást akart.

A BKK központja jelenleg a Városháza épülettömbjében van, az intézményrendszer átalakítása kapcsán átvett kollégákat – akiknek legtöbbje bérelt helyeken dolgozik – nem tudják itt elhelyezni. A társaság igazgatósága 2011 júniusában döntött a költözést előkészítő tenderről, 10 piaci bérirodaházat és számos fővárosi tulajdonú épületet vizsgáltak meg.

Tájékoztatásuk szerint az elsődleges szempont az ár és a takarékosság volt, a kétfordulós tendereljárás során kétfordulós tárgyalásos szakaszt tartottak. Mint írták, ennek eredményeként a jelen piaci viszonyokhoz képest kedvező bérleti feltételeket értek el, a szerződött díj havi 11,5 euró lesz négyzetméterenként, amiből az első egy évben 50 százalék kedvezményt ad a bérbeadó.

Megjegyezték, hogy ez egyebek mellett azt eredményezi, hogy a Parking Kft. által korábban bérelt óbudai új irodaház díjához képest, ugyanakkora területen 25 millió forinttal kevesebb díjat fizet ki a BKK. A társaság a tervek szerint március végén költözik a VII. kerületi, nyolcvanas években épült ingatlanba, ahol több mint 3700 négyzetmétert bérel majd. Itt alakítják ki a parkolási, taxiállomás-üzemeltetési és teherforgalmi behajtási ügyekkel foglalkozó ügyfélszolgálati irodát is.

Az épületben nagyjából ötszázan dolgoznak majd, a létszámban benne van a korábban a Parking Kft.-től átvett mintegy 100 munkavállaló, továbbá olyan BKV-s munkatársak, akik a BKK-nak később átadni tervezett feladatokat látják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik