Belföld

Kormánypárti tüntetők Lengyelországból?

Egy lengyel lap szervezi a nagy utazást. Állítólag kétezren érkezhetnek a március 15-i Kossuth téri ünnepségre - közölte a maria.blog.hu.

A Gazeta Polska jobboldali lengyel hetilap honlapján található a felhívás, amelyben a blog fordítása szerint ez olvasható:

“Utazz velünk! A Gazeta Polska Klub Nagy Utazást szervez március 15-én Magyarországra, Budapestre. Mutassuk ki barátságunkat és támogatásunkat a magyar nép, valamint Orbán Viktor miniszterelnök úr politikája iránt. Az együttműködésre a Lech Kaczyński Társaságot és a 2010 Szolidaritás Társaságát is felkértük”.

A tájékoztató különvonatról, olcsó szállásról és jelképes összegű költségekről ír, a tüntetések szervezői harcos szlogenekkel is készülnek. Arról, hogy a magyar szervezők kétezer lengyelt várnak, az Echo TV szerdai, Demokrata kör című műsorában volt szó.

A különvonat Varsóból indul március 14-én este 18 órakor, és Kielce, Krakkó, Tarnów és Nowy Sącz érintésével március 15-én reggel 6 óra 50 perckor érkezik a Nyugati pályaudvarra – írja a maria.blog.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik