Belföld

Civil járkálást szervez a Jobbik a bűnözők ellen

Heves megyében, Kerecsenden lépnek akcióba. Nem lesz egyenruha az önkénteseken.

Civil aktivisták fognak “járkálni” az Egerhez közeli Kerecsenden annak érdekében, hogy elriasszák a településen egyre inkább szaporodó bűncselekmények elkövetőit – jelentette be Egerben a Jobbik alelnöke. Sneider Tamás szerint nem a gyöngyöspataihoz hasonló egyenruhás járőrözésre készülnek, mert ezt “a pintéri rend” több év börtönnel bünteti, de az is előfordulhat, hogy egyszerre 50 ember “járkál” majd a községben.

Szerinte mára elviselhetetlen közállapotok alakultak ki a Heves megyei településen, ahol egyébként az elmúlt években százmilliókat költöttek romaintegrációra. A cigánytelephez közeli utcákban már minden egyes házba betörtek legalább egyszer, ám van, ahová már négyszer is, és a rendőrségnek semmilyen tekintélye nincs.

Arra a felvetésre, nem tartanak-e attól, hogy Kerecsenden a gyöngyöspataihoz és a hajdúhadházihoz hasonló feszültségek keletkeznek (a két településen járőrözött korábban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület), azt válaszolta: a járőrözés a bűnözők körében keltett feszültséget, aminek nagyon örültek, hiszen mindkét településen töredékére esett vissza a bűnesetek száma.

A párt nem törődik a nemzetközi szervezetek ezzel kapcsolatos véleményével, mert amikor az elmúlt 20 évben több mint ezernyi magyar embert legyilkoltak cigány származású bűnözők, akkor egyik szervezet sem emelte fel a szavát – tette hozzá a politikus. Sneider Tamás azt már nem részletezte, honnan származik ez az adat, és arról sem beszélt, mit ért pontosan “legyilkolás” alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik