Belföld

Az M1-nek is készít filmeket a Fehérvár TV

A helyi és környékbeli előfizetők már digitális csomag részeként láthatják a tévé műsorát.

Megállapodást kötött a Magyar Televízióval a Fehérvár Médiacentrum. Ennek értelmében a helyi tévé stábja készíti el az országos csatornának a Székesfehérváron és környékén történt eseményekről az összefoglalókat.

„Székesfehérvár történetében először került aláírásra ilyen jellegű szerződés országos csatorna és a helyi műsorszolgáltató között. A 3 évre szóló szerződés a Fehérvár Médiacentrum számára egy újabb bevételi forrást jelent”- mondta el Nyers Krisztina szakmai igazgató csütörtökön, sajtótájékoztatón.

A Fehérvár Televízió az UHF 48-as csatornán sugározza adását Székesfehérváron és a megyeszékhely 40 km-es körzetében – a terepviszonyoktól függően -, de műsorai idén márciustól már a három legnagyobb kábelszolgáltató: a UPC, a Magyar Telekom és a Digi TV digitális kínálatában is szerepelnek, valamint az agglomeráció településein működő több közösségi kábelszolgáltató rendszerén keresztül is nézhetőek.

Egy közeljövőben megvalósulásra váró műszaki fejlesztés egy Mobil 3G közvetítőrendszer és az SD-HD stúdiókörnyezet, amelynek segítségével megnyílna a lehetőség stúdión kívül zajló beszélgetések élő közvetítésére és élő bejelentkezésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik