Belföld

Több jut idén belföldi nyaralásra?

Irány a Balaton vagy Horvátország. Az apartmanokat, a két- és háromcsillagos szállodákat, valamint a panziókat keresik leginkább az üdülni vágyók.

Tíz megkérdezettből nyolc tervez belföldi utazást a nyár végéig, 60 százalékuk pedig tavalyhoz képest ugyanannyit vagy többet fog elkölteni itthoni pihenésre – derült ki a szallas.hu online piackutatásából. A válaszadók 54 százaléka csak belföldre, 11 százaléka csak külföldre utazna, míg harmaduk mindkét vakációtípussal számol.

Belföldön a legnépszerűbb célpont továbbra is a Balaton lesz, míg a külföldi úti célok közül Horvátország a listavezető. A pihenni vágyók 54 százaléka az egyszerű, tiszta és ennek megfelelően olcsóbb árkategóriába tartozó szálláshelyeket részesíti előnyben, ugyanakkor 43 százalék válaszolt úgy, hogy a komfortosabb lehetőségeket választja, s ezekre hajlandó is többet áldozni.

Ezek alapján az apartmanok, a két- és háromcsillagos szállodák, valamint a panziók számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre, a megkérdezettek 85 százaléka sorrendben ezeket a szállástípusokat keresi. A legtöbben maximum két utazást terveznek, a szálláshelyre pedig egy-egy alkalommal fejenként 40 ezer forint alatti összeget költenek majd.

A megkérdezettek 57 százaléka a félpanziós ellátást választja, de a magyar utazók negyede az étkezést teljes egészében külön intézi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik