Belföld

Félezernél is több kórházi ágyat szüntetnének meg Budapesten

A szocialista Havas Szófia szerint életveszélyes és szakmailag indokolhatatlan átalakításokat tervez a kabinet.

A fővárosi központú egészségügyi térségekben 545 aktív kórházi ágyat szüntetne meg a kormány -– írta szerdai számában a Népszava és a Magyar Nemzet. A Népszavának a szocialista Havas Szófia azt mondta: életveszélyes és szakmailag indokolhatatlan átalakításokat tervez a kabinet. Például Pesten, a Károlyi Sándor Kórház az Állami Egészségügyi Központ-Honvédkórházzal közösen 2,2 millió lakos kardiológiai ellátásáért felel majd, összesen 125 betegággyal. Csakúgy, mint a budai oldalon, ahol mindössze 100 ágy áll majd rendelkezésre, két intézményben, szintén több millió lakosra, miközben hazánkban a szív- és érrendszeri betegség a vezető halálok – emelte ki a politikus.

Havas Szófia a lapnak elmondta azt is: a dél-közép-magyarországi térségben 97, Észak-Közép-Magyarországon 271, Nyugat-Közép-Magyarországon pedig 177 aktív kórházi ágy szűnik majd meg.

A Magyar Nemzet ugyancsak szerdai számában arról ír, hogy elsőként a központi országrészben tervezett átalakításokról küldött tájékoztatót a kórházigazgatóknak a Szócska Miklós vezette egészségügyi államtitkárság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik