Belföld

Vége a bizonytalanságnak, de többet kell utazni

24.hu
24.hu

2012. 03. 05. 10:56

Évekig több százmillió forintos adósságot cipeltek magukkal azok a városi kórházak - így a csornai Margit Kórház is - amelyek májustól állami fenntartásba kerülnek. Úgy vélik ez lehet a kiút a bizonytalanságból.

Csornán és Komáromban is úgy látják, a döntés véget vet a bizonytalanságnak, az ambuláns ellátás fejlesztésével, valamint az egynapos sebészet beindításával pedig kiszámíthatóbbá válik az intézmények működése. A helyiek azonban tartanak attól, hogy egy műtét miatt a jövőben távolabbra kell utazniuk, mivel az átszervezések következtében a nagyobb beavatkozásokat a jövőben a nagyobb, térségi kórházakban végzik el.

Az átszervezés a Margit Kórházban is döntően a műtétes szakmákat érinti, vagyis a sebészeti, fül-orr gégészeti, szemészeti vagy szülészeti ellátásért kell ezentúl messzebb utazni. Viniczai Zoltán kórházigazgató szerint ugyan a havi 9-10 millió forintos veszteséget sikerült megfelezni, a drága beavatkozásokra már nem volna pénz. Gyopáros Alpár, Csorna országgyűlési képviselője, szerint a belgyógyászati aktív ágyak megtartása jelenti a jövőt, és a megmaradást a kórháznak.

Aktív kórház maradhat a komáromi is, ahol az ügyelet és a gyermekgyógyászat sorsa bizonytalan. Molnár Attila polgármester azt mondja, minden évben 300 millió forinttal támogatták az egészségügyi intézményt, amelynek a korábbi finanszírozási rendszerben csak hetei voltak hátra.

A nap késői órájában, tehát munkaidőn túl is jöhetnek hozzánk a betegek szakrendelésre, és erre több százmillió forintos pályázati forrást fogunk kapni, hogy európai körülményeket tudjunk kialakítani a betegellátásban, amit mindenképpen fontosnak tartok, és ami a kórházban dolgozók munkahelyeit illetően legfontosabb kérdés, hogy aktív ellátást is fogunk nyújtani.“- mondja a város vezetője.
Kardiológiai ellátásra a jövőben Komáromból Győrbe kell utazniuk a betegeknek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.