Belföld

Felcsuti: még tíz évig eltarthat a válság

Felcsuti Péter szerint a következő években a gazdaság stagnálása és hitelszűke várható Magyarországon. A szakember szerint az utóbbi 80 év legnagyobb válsága zajlik, ami még további tíz évig is elhúzódhat.

A magyarországi gazdaságpolitikát értékelve Shakespeare-t idézte a Magyar Bankszövetség egykori elnöke: “őrült beszéd, de van benne rendszer”.

Felcsuti Péter az idevezető útról azt mondta: a magyar gazdaság több mint tíz éve válságból válságba bukdácsol, ebből hét évet belgazdasági okokkal, a magyar társadalom szerkezetével és a politikai elit teljesítményével lehet magyarázni, az utóbbi éveket azonban a globális, ezen belül az eurózóna válsága határozta meg. 2008 óta az utóbbi 80 év legnagyobb válsága zajlik, ami akár még további tíz évig is eltarthat – jelentette ki a szakember.

Az, hogy a magyar gazdaság több mint egy évtizede válságban van, felvetheti, hogy Magyarországon hagyományos eszközökkel nem lehet kezelni a válságot, elvben tehát van létjogosultsága az unortodox gazdaságpolitikának, az a gazdaságpolitikai modell azonban, amit a kormány 2010 óta követ, súlyosan elhibázott – fogalmazott Felcsuti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik