Belföld

Az MSZP és a Jobbik meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot

A szocialisták emellett elvárják a kormánytól, hogy tegyen le végre egy javaslatot a magáncsőd bevezetésével kapcsolatban.

Határozati javaslatot nyújt be a szocialista párt az Országgyűlésnek azért, hogy a kormány április 15-ig hosszabbítsa meg a március 1-jén lejárt kilakoltatási moratóriumot, és biztosítsa, hogy a fűtési időszak végéig nem kapcsolják ki az energiaellátást azoknál, akik képtelenek fizetni lakásfenntartási költségeiket.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető arra is felkéri a kabinetet, hogy a rezsiköltségek elviselhetővé tétele érdekében vizsgálja felül a szociális támogatások rendszerét, valamint sürgeti, hogy a kormány tegyen javaslatot a természetes személyek adósságrendezési eljárására.

Emlékeztetett rá, hogy ezen a héten minden áram- és gázszolgáltató megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azoknál, akik nem tudták rendezni két hónapnál régebbi tartozásukat.

Hozzátette, hogy bár március 1-jén lejárt a kilakoltatási moratórium, a nemzeti eszközkezelő továbbra sem végez érdemi tevékenységet, azaz a kormány mindmáig képtelen volt segítséget nyújtani a bajba jutott, hitelük törlesztésére képtelen devizahiteleseknek.

A Jobbik követeli a kormánytól, hogy azonnal hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot a helyzet rendeződéséig, hogy egyetlen család se essen szét a “tehetetlen kormány miatt” – írja közleményében Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő.

A kormányzat által megállapított kilakoltatási kvóta értelmében több ezerrel több család kerülhet utcára, mint amennyit a kabinet által eddig bejelentett megoldások összessége megmenteni képes. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: többszöri kérdésére senki nem válaszolt érdemben arra, hogy mi lesz az utcára kerülő családok sorsa.

Éppen ezért amíg a helyzet nem rendeződik, a Jobbik a kilakoltatási moratórium azonnali meghosszabbítását követeli, hogy egyetlen magyar család se essen szét tehetetlen kormánya miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik