Belföld

A munkahelyteremtés esélyeiről értekeztek Szegeden

24.hu
24.hu

2012. 03. 07. 11:52

Összesen tízmilliárd forintnyi pályázati forrás áll rendelkezésre kis- és közepes vállalkozások számára az idén a foglalkoztatást növelő beruházások és fejlesztések támogatására.
Korábban a témában:

A tavalyi hasonló, akkor 5 milliárd forintos keretösszegű pályázaton 35 Csongrád megyei vállalkozás szerepelt sikerrel. A térségbe 273 millió forint támogatás érkezett, ami 163 új munkahely létrehozását, és további 570 megőrzését tette lehetővé – mondta a fideszes országgyűlési képviselő.
A tavalyi pályázatokhoz képest az egyetlen változás, hogy a vállalkozásoknak eleget kell tenniük a kormány bérkompenzációra vonatkozó előírásainak is – fűzte hozzá a kormánymegbízott.
Zámbó Anita, a munkaügyi központ igazgatója elmondta, a vállalkozások március 30-ig eszközbeszerzések, fejlesztések támogatására nyújthatnak be pályázatot.
A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívása értelmében legalább két fő teljes munkaidőben foglalkoztatott új munkavállaló alkalmazását kell vállalni. Az elnyerhető összeg munkahelyenként alapesetben 1,4 millió forint, a tartós munkanélküli vagy roma foglalkoztatott alkalmazása, illetve hátrányos vagy leghátrányosabb helyzetű kistérségben működő vállalkozás esetében járó kiegészítő támogatásokkal együtt maximum 2,5 millió forint lehet, amely vissza nem térítendő és utófinanszírozású – ismertette a szakember.
A megvalósuló beruházás 60-70 százalékát fedezheti a támogatás, s a vállalkozásoknak 25 százaléknyi saját forrás meglétét kell igazolniuk.
A cégeknek vállalniuk kell a megvalósult beruházás hároméves működtetését, és az újonnan felvett munkavállalók kétéves foglalkoztatását. A benyújtott pályázatokról május 30-ig születik döntés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.