Belföld

Nem nagyon viszik az új Alaptörvényt

Fél év alatt a nyolcmillió választópolgár (mintegy hárommillió család) közül alig több mint 72 ezer igényelte Magyarország dedikált alaptörvényét.

A szeptember elseje és február vége között eltelt fél évben a nyolcmillió választópolgár közül alig több mint 72 ezer igényelte Magyarország dedikált alaptörvényét -– írta keddi számában a Népszava.

A kormány tavaly augusztusban tudatta, hogy névre szóló alaptörvénye lehet bárkinek, aki igényli azt a lakóhelye szerinti polgármesteri hivatalban, körjegyzőségen vagy a kormányablakoknál. Ehhez az érintett intézményekben külön helyiséget kellett biztosítani az alaptörvény asztala számára, melynek “szolgálatára és gondozására” külön munkatársat kellett kijelölni.

A lap megkérdezte a a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy megyék szerinti bontásban milyen volt az igény az alaptörvényre, illetve, hogy tervez-e a KIM hasonló személyre szabott akciót a jövőben. A tárca ezekre a kérdéseinkre nem válaszolt. Azt sem árulták el, hogy az önkormányzatoknak meddig kell fenntartaniuk és szolgálniuk az Alaptörvény Asztalát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik