Belföld

Bokros lenyomta az MDF-utódokat

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség több tízmillió forintot követelt az EP-képviselőtől. A Fővárosi Törvényszék jogalap hiányában elutasította a keresetet.

A párt a többi között azt rója fel Bokros Lajosnak, hogy jóllehet az MDF színeiben szerzett mandátumot az európai parlamenti választásokon, minden kapcsolatot megszakított a szervezettel, és nem képviseli annak politikáját.

A bíróság határozata kimondta: a törvényszék a politikai felelősséget nem, csak a jogi felelősséget vizsgálta és vizsgálhatta, a szabad mandátum elvéből kiindulva pedig Bokros nem követett el semmi jogelleneset, így a követelésnek nincs alapja. A végzés nem jogerős.

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) U21 ifjúsági tagozata volt az, amelyik felmelegített egy, csaknem két évtizedes plágiumgyanút a Horn-kormány pénzügyminiszterével kapcsolatban.

A napokban kiadott közleményük szerint Bokros nem tudhatott annyira jól spanyolul, hogy a doktorijának irodalomjegyzékében szereplő több mint 40 spanyol nyelvű szakszöveget rendesen megérthesse, így kérdéses disszertációjának hitelessége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik