Belföld

Elzárták az ivóvizet Nagykanizsa mellett

Jelentős hátralék miatt felfüggesztette az ivóvíz-szolgáltatást a Nagykanizsa környéki Nagybagolai-hegyen a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt., a szankció mintegy hatvan fogyasztót érint.

Kapcsolódó cikkek

A szolgáltató hétfőn leszerelte a főmérőt, így az ott élő, rendszeresen fizető családok is víz nélkül maradtak – írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. közleményében ismertette: a vízitársulat több mint egy éve, többszöri fizetési haladék ellenére sem egyenlítette ki a számláit. Ezért a vonatkozó jogszabályok alapján a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének egyidejű értesítése mellett megszüntették az ivóvíz-szolgáltatást.

A Nagybagolai-hegyen a vízellátó rendszert a telektulajdonosok által alapított Hétforrás Vízitársulat alakította ki. A megállapodás alapján a vízmű egészen addig szolgáltatott, míg a társulás fizetett. A problémák akkor kezdődtek, amikor néhányan nem fizették ki a vízdíjat. Egy ideig a többi tulajdonos állta a költségeket, a társulás vezetése pedig rendszeresen felszólította a nem fizetőket. Eredményt ennek ellenére sem tudtak elérni, és a társulási közgyűlések többször verekedésbe torkolltak – olvasható a napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik