Belföld

A Fertő tó lesz a Nemzetközi hajókiállítás díszvendége

Ebben az évben Győr-Moson-Sopron megye nagy természeti értéke, a Fertő tó lesz a díszvendég, és a kéttestű hajók, valamint e stílus képviselői lesznek a főszereplők.

A 21. Nemzetközi hajókiállítás 2012. március 1-4. között jelentkezik a Hungexpo-n.Ma már a katamarán vitorlázásnak is komoly múltja van a magyar vizeken, s a magyar sportéletben. Külföldi versenyeken is szerzett hírnévvel sok kitűnő hajós dicsekedhet. Tavaly a vitorlázás volt a Budapest Boat Show kiemelt témája és bár ebben az évben a vitorla marad.

Ettől az évtől kezdődően a Budapest Boat Show-nak lesz díszvendége, s most elsőként a Fertő tóra esett a választás. A nagyobb részt Ausztriára eső vízfelületű tó sokáig elválasztó határ volt. Most a díszvendégség státusza egyben jól szimbolizálja, hogy a hajózás, a vizek szeretete összehozza a parti embereket, nemzetiségtől függetlenül, csupán a vizek, a vízi sportok szeretetére alapozva az együttműködést.

A Budapest Boat Show mindezek mellett a vízi alkalmatosságok más kategóriáiból is kínál választékot. A hajókiállítás mellett ismét megrendezik az Utazás kiállítást, a Karaván Szalont és a PORT.hu Bringaexpót. Az Utazás kiállítás idei kiemelt programja az Olimpiai Pavilon, ahol mintegy harminc sportág kipróbálására nyílik lehetőség, továbbá számos olimpiai bajnok és híres sportoló tesz látogatást a Magyar Olimpiai Bizottság támogatását is élvező eseményen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik