Belföld

Több mint egymilliárdos iskolafejlesztés Újbudán

Több mint egymilliárd forintos uniós támogatású fejlesztés valósult meg a XI. kerületi Öveges József Gyakorló Középiskola és Szakiskolában. A felújított intézmény új tanműhelyeket és korszerű eszközöket is kapott.

A dél-budai oktatási intézményben a többi között új villanyszerelő-, mechanikai műszerész-, hűtő- és klímaberendezés-szerelő, valamint elektronikai műszerész-, gépi forgácsoló-, másoló- és irodagépszerelő-műhelyeket alakítottak ki, és láttak el korszerű berendezésekkel. Az új tanműhelyekben egyszerre összesen 285 diák dolgozhat.

Az Öveges József Gyakorló Középiskola tájékoztatása szerint világszínvonalú berendezéseket kapott az új mechanikai, gyengeáramú és erősáramú mérőterem is, emellett az iskola három informatikai szaktanteremmel és egy multimédiás teremmel gazdagodott, valamint kilenc új tantermet alakítottak ki az épületben.

A projekt teljes tervezett költségvetése 1 milliárd 161 millió 400 ezer forint volt, amelyből az uniós támogatás 856 millió 400 ezer, a Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrás pedig 315 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik