Belföld

Nyilvánosságra hozták a Budapest Airport privatizációs szerződéseit

A szerződések megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. weboldalán.

Nyilvánosságra hozta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Budapest Airport Zrt. privatizációja során kötött szerződések másolatait. A vagyonkezelő pénteki közleményében kifejti: azzal, hogy a szerződéseket elérhetővé teszi hivatalos honlapján, biztosítja a transzparenciát és eleget tesz tájékoztatási kötelezettségének is.

A szerződések megtekinthetőek a www.mnvzrt.hu/kozerdeku_adatok/kulonos_kozzetetel címen.

Budai szerint a szocialisták hárítani akarnak

MIndeközben kiderült, hogy az elszámoltatási kormánybiztos nem támogatja a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottságról szóló indítványához érkezett módosító javaslatokat és a légitársaság csődjében az Orbán-kormány szerepét vizsgáló új vizsgálóbizottság felállítását sem, mert szerinte ezekkel a szocialisták csak a politikai felelősséget akarják elhárítani maguktól. Budai Gyula szerint teljesen egyértelmű, hogy a Malév csődjét a 2007 és 2010 közötti kormányok, a Gyurcsány és Bajnai-kabinet intézkedései okozták, a 2010 utáni Malévnak nyújtott támogatásnak ehhez semmi köze.

Budai múlt héten kezdeményezte, hogy hozzanak létre parlamenti vizsgálóbizottságot, amely a Malév és a Budapest Airport  privatizációját, a légitársaság visszaállamosítási körülményeit, valamint a társaság felszámolását előidéző, 2002-2010 között meghozott intézkedéseket az ebben az időszakban felmerülő döntéshozói felelősség kérdéskörét vizsgálná.

Józsa István és Szekeres Imre szocialista képviselők erre egy másik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, amely a 2010-ben hivatalba lépett Orbán-kormány intézkedéseit és felelősségét vizsgálná meg az ügyben.

A vizsgálóbizottság kezdeményezéséhez az LMP-s Scheiring Gábor is benyújtott egy módosító javaslatot, amelyben megváltoztatná a bizottság elnevezését, és 2012-ig hosszabbítaná meg a vizsgált időszakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik