Belföld

Hitelnagysághoz kötné az árfolyamgátat Rogán

A fideszes országgyűlési képviselő szerint így élhetne az árfolyamgáttal az, aki 30 millió forintnál kevesebb hitelt vett fel.

Kapcsolódó cikkek

Módosító javaslatot nyújt be a Fidesz az árfolyamgát rendszerét módosító törvényjavaslathoz, azt kedvezményezve, hogy ne a lakás értékéhez, hanem a felvett hitel összegéhez kössék az árfolyamrögzítés igénybevételének lehetőségét – közölte Rogán Antal kedden az Országgyűlésben. E szerint az élhetne az árfolyamgáttal, aki 30 millió forintnál kevesebb hitelt vett fel.

A Fidesz vezérszónoka emlékeztetett: az eredeti tervek szerint az vehetné igénybe az árfolyamrögzítést, akinek a devizahitel fedezetéül szolgáló ingatlanjának forgalmi értéke – a fedezetként való elfogadáskor – nem haladta meg a 30 millió forintot. A Fidesz ehelyett azonban azt a korlátot javasolja – folytatta -, hogy az élhessen az árfolyamgáttal, aki 30 millió forintnál kevesebb hitelt vett fel.

A módosító indítványról a kormánypárti frakció megkezdte az egyeztetéseket a kabinettel és a Bankszövetséggel is – jelezte Rogán Antal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik