Belföld

Feltöltődhetünk energiával az Árkádban

Az alagút végén ott van az energia. Legalábbis a megújuló energiaforrások segítségével biztosan előrébb léphetünk. Ezt bizonyítja a Nap sugara-otthonunk melege című vándorkiállítás is, mely a hétvégén érkezett Győrbe.

Az Új Széchenyi Terv segítségével indította útjára interaktív tárlatát a Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft., mely tevékenységét illetően is megújuló energiaforrásokkal, azaz úgynevezett biomimetikus rendszerekkel foglalkozik. A Nap sugara-otthonunk melege című kiállítás Debrecen és Pécs után Győrbe érkezett, hogy a megújuló energiákat összefogva komplett információt nyújtson az érdeklődőknek. A színes plakátokon, számokkal, és példákkal alátámasztott egyszerű üzenetek olvashatók, de a kiállítás érdekessége, hogy a standokon 80 berendezés szemlélteti a Nap, a Föld és a szél erejét és azok mindennapos hasznosítását. A szervezők szerint nagy igény van a kezdeményezésre, hiszen a lakosság nyitott, csak kevés információt kapnak, pontosabban inkább csak bizonyos cégek saját promóciós ajánlataiból szűrik le a lehetőségeket. Ami nem minden esetben praktikus, hiszen a társaságok márkás termékeiket szeretnék népszerűsíteni, de minden háztartásban más-más energiaigények mutatkoznak. „2010-ben jött a tárlat ötlete, mert úgy láttuk, hogy az emberek nem szembesülnek azzal, hogy milyen változások előtt állnak. A fosszilis energiáknak lassan bealkonyul, a megújulásra pedig még a társadalom nagy része nincsen felkészülve. Ezen kíván segíteni ez az akció, mégpedig úgy, hogy közérthető módon bemutassuk azt, hogy a sokszínű környezetünkkel barátságban is lehet az energiákkal élni” – mondta Enyingi Tibor, a Sokoró Natúrzóna Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A március 6-ig tartó győri kampányon, szélkerékkel, üzemanyag cellával, de többek között a stilling motorral is megismerkedhetnek a bevásárlóközpontba látogatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik