Belföld

Orbán nem ugrik félre

A magyar kormánynak péntekig kell válaszolnia, elfogadja-e a Nemzetközi Valutaalap tárgyalási feltételeit. A döntést megkönnyítendő összegyűjtöttük az utolsó négy hét idevágó megnyilvánulásait. Dumagyűjtemény.

Ha egy ország az IMF-et behívja, az kudarc. Bajnai Gordon volt miniszterelnök (ATV, 2012. január 10.)

 

Számomra az IMF visszahívása azt mutatta, hogy tudnak korrigálni. Szigetvári Viktor politológus a kormányról (Népszabadság, 2012. január 11.)

 

Biztonsági öv. Kovács Árpád közgazdász, a Költségvetési Tanács elnöke (Magyar Rádió, 2012. január 11.)

 

A sor iróniája, hogy az IMF pénzt akar adni. Nem fogunk félreugrani. Orbán Viktor miniszterelnök (tv2, 2012. január 20.)


Fotó: Kummer János

Miután garanciát kérni mentünk az Unióhoz – ahogy az IMF-hez is -, nekünk is kell valamit engedni, s ezek nem kapitális kérdések. Schmitt Pál köztársasági elnök (Heves Megyei Hírlap, 2012. január 20.)

 

November elején még utáltuk a Valutaalapot, november végén pedig azt mondtuk, hogy jöjjön. Heim Péter közgazdász (Hír TV, 2012. január 22.)

 

Nem mintha az IMF érzelemmel átitatott intézmény volna. Bokros Lajos EP-képviselő (168 Óra, 2012. január 26.)

 

Az IMF nem a parancsnokunk. Matolcsy György gazdasági miniszter (Privátbankár.hu, 2012. január 26.)

 

Ha megállapodik az IMF-fel, iszonyú megszorításokra kényszerül. Ha nem, jön az államcsőd. Debreczeni József közíró Orbán Viktorról (168 Óra, 2012. február 3.)

 

A Valutaalap, a Provident és a tanyasi uzsorás között nem látok lényegi különbséget. Fábry Sándor műsorvezető (Heti Válasz, 2012. február 2.)


Fotó: Kummer János

Az IMF-megállapodásnak komoly következményei lesznek, amelyeket illik elmondani a magyar társadalomnak. Medgyessy Péter volt miniszterelnök (Duna TV, 2012. február 12.)

 

Amennyiben az IMF-fel létrejön a megállapodásunk, stabillá válik a forint árfolyama. Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiai államtitkár (Zalai Hírlap, 2012. február 13.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik