Belföld

Elnézést kér a MÁV a havas, jeges vagonért

Elismerték, valódiak a Facebookot körbejárt képek. A vasúttársaság szerint a meghibásodott fűtőberendezés javítása jelentős késést okozott volna.


Lábnyomok a hóban (Forrás: Facebook)

Hóval, jéggel borított vasúti kocsiról készült fényképek járták körbe a Facebookot a minap. Az egyiken egy vagont látni, ahol az eredetileg piros ülések már kifehéredtek a sok hótól, a vagon havas padlóján pedig lábnyomok rajzolódnak ki éles kontúrokkal. Egy másik képen a vagon ajtaja szerepel, mely szintén olyan, mintha órákig a szabadban lett volna: jég borítja még a kapaszkodót is. A Facebookon a képek feltöltője így kommentálta a fotókat: “Ezzel utaztam Debrecenbe”.

Megkerestük a MÁV-ot az üggyel kapcsolatban. A vasúttársaság válaszából kiderül: a fotók valódiak, azok egy 6 kocsiból álló, a Budapest-Nyugati pályaudvarról Záhonyig közlekedő vonaton készültek. Ezt írták: “A szerelvényen 2 kocsiban hibásodott meg a fűtés, a többi 4 kocsiban jól működött. A két hibás fűtésű kocsi utasai a másik 4, jól működő fűtésű kocsiba mentek át. Az említett két kocsiban a fűtést nem lehetett menet közben megjavítani, így ki kellett sorozni őket a szerelvényből, erre Nyíregyháza állomáson volt először mód úgy, hogy ne késsen emiatt jelentős mértékben a vonat.”


Eredetileg nem fehér (Forrás: Facebook)

A vasúttársaság szerint vonataik 1,2 százalékánál fordulnak elő fűtéshibához vezető műszaki problémák – mindez összefügg a az úgynevezett gördülőállomány 30 év feletti átlagéletkorával.

Mint kiderült, a vonatok fűtési követelményeiről műszaki utasítások rendelkeznek, melyek szerint a vasúti kocsikban a fűtőberendezésnek egész évben üzemképes állapotban kell lenniük, azoknak legalább 20°C belső hőmérsékletet kell tudni biztosítaniuk.

A MÁV egyébként elnézést kért az utasoktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik