Belföld

Soha nem használták még a győri nyilvános defibrillátorokat

Elképzelhető, hogy a rohanós mindennapokban észrevétlenül elhaladunk ezek mellett a készülékek mellett, amelyek akár életet is menthetnek.

Győrben több helyen is találkozhatnak a “Defibrillátor pont érted” feliratú matricával. Lehet, figyelemre se méltatjuk ezeket, pedig akár életet is menthet a gyors segítség egy hirtelen szívleállás esetén.

Szabó Zsuzsanna, megyei elsősegélynyújtó koordinátor kérdéseinkre elmondta, hogy a városban két készüléket a Magyar Vöröskereszt helyezett ki, ezek a vidéki buszpályaudvaron és a Győr Plazában találhatóak, valamint van egy eszköz a Külső Baross úti székhelyükön is. Ezeket a JESZ II. pályázat során nyerte a szervezet. Használatukra, azok a fenti cégeknél dolgozók jogosultak, akik részt vettek egy tanfolyamon, ahol szakszerű működtetést elsajátították.

Tudomása szerint Győrben az előbbi három készüléken túl, található még egy a Patio Étteremben, a Leier cég tulajdonában és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban is.

A Vöröskereszt által pályázaton nyert három defibrillátor 2009-ben került kihelyezésre, de még egyiket sem kellett éles helyzetben bevetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik