Belföld

A kormány nem üzent a CNN-nek

A kormány nem jelezte kritikáját a tudósításaikkal kapcsolatban - válaszolta a CNN amerikai hírtelevízió a hvg.hu megkeresésére.

Bár a CNN az elmúlt időszakban többször foglalkozott a magyarországi gazdasági helyzettel, illetve az Orbán-kormány alkotmányos reformjaival, elmondásuk szerint ez azért volt, mert a hírtelevízió egyik fő feladatának tekinti, hogy a jelentős nemzetközi hírekről nézőinek világszerte beszámoljon.

A CNN kommunikációs képviselője a hvg.hu kérdéseire azt válaszolta, Orbán Viktortól a közelmúltban több ízben kértek interjút, valamint független hírcsatornaként mind Orbán Viktor és a kormány képviselőjét, mind pedig az ellenzék képviselőit megszólaltatták.

A hvg.hu azért kereste meg a CNN-t, mert Orbán Viktor egy múlt heti frakcióülésen azt mondta, “három lábon álló puccskísérlet” zajlott ellene, az elmozdítására irányuló folyamatnak volt egy nemzetbiztonsági része, a szervezők felhasználták a “nemzetközi médiát”, valamint diplomáciai kapcsolataikat is.

Orbán Viktor akkor külön kiemelte a CNN Magyarországról szóló tudósításait, amelyek szerinte szándékosan akarták azt a látszatot kelteni, hogy a Fideszen belül egyre erősödik az elégedetlenség a miniszterelnök személyével szemben, emiatt pedig a befolyása is meggyengült.

A CNN ezzel kapcsolatban a hvg.hu-nak azt válaszolta: “A magyar kormány felénk nem jelezte véleményét az elhangzottakkal kapcsolatban.”

Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióvezetője pénteken azt mondta: egyetlen mondat nem hangzott el a miniszterelnök vitaindító szerdai beszédében abból, ami az online médiában a kiszivárgott információk alapján megjelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik