Belföld

Rendkívüli gyűjtés a Vöröskeresztnél is

A Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei szervezete a Karitatív Tanáccsal összefogva rendkívüli adománygyűjtést tart a zord időjárási viszonyok miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a győri Plázában, a MikulásGyár ismét várja a segítőket, a nagy hidegre való tekintettel más szervezetek is különleges gyűjtésbe kezdtek.

A Vörös Kereszt egész évben gyűjt egyebek között tartós élelmiszert a rászorulóknak, hiszen erre van a legnagyobb szükség általában, de most a hideg beálltával külön szeretnék felhívni a lakosság figyelmet arra, hogy jobban figyeljenek oda a szeretteikre, a környezetükben élőkre, s adakozzanak a rászorulóknak.

A gyűjtéssel kapcsolatos kérdéseinkre Borbélyné Nagy Ágnes, megyei igazgató válaszolt:

– Arra kérnénk mindenkit, akinek lehetősége van rá, hogy hozzanak be a Baross Gábor utcában található irodánkba meleg takarókat, ruhaneműket, valamint pénzadományt, hiszen abból konkrétan azt tudjuk megvásárolni, amire a segítségért hozzánk fordulóknak leginkább szüksége van, lehet ez akár egy buszjegy is, amivel eljuthat valamelyik rokonához, ahol melegedni tud.

A segítő szándékú győri adományokat tehát – munkaidőben – a Baross Gábor utca 61-63. szám alatt található Vöröskereszt irodába várják a szervezet tagjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik