Belföld

Hoffmann levélsorozatot indít

Online tájékoztató sorozatot indít az oktatási, nevelési intézmények számára az oktatásért felelős államtitkársága. Elsőként a köznevelési törvény életbelépésének dátumait böngészhetik az igazgatók.

A heti-kétheti rendszerességgel küldendő tájékoztatók minden alkalommal az új köznevelési törvény egy-egy témáját taglalják, s mellékelik a hozzájuk kapcsolódó, leggyakrabban feltett kérdéseket. A kiadvány célja, hogy segítse az intézményvezetőket és a pedagógusokat a jogszabály értelmezésében, végrehajtásában – olvasható a kormany.hu-n.


Fotó: MTI / Kollányi Péter

Az érdeklődök közvetlenül is fordulhatnak kérdéseikkel az oktatási államtitkársághoz, amely úgy véli, a párbeszéd lehetősége biztosítja a változás körüli bizonytalanságok, félreértések tisztázását.

Az első online tájékoztatót a napokban kapják meg az intézményvezetők, ebben a törvény egyes intézkedései hatálybalépésének dátumait sorolják fel. E szerint a legsürgősebb teendő most az iskolákban az alaptanterv társadalmi vitájába való bekapcsolódás (erre néhány hetük van), illetve december 31-ig a pedagógiai programok és SZMSZ-ek felülvizsgálata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik