Belföld

Enyhül az idő: már csak mínusz 20 fok lesz éjjel

Várhatóan nem dől meg csütörtökön a hidegrekord, mivel felhősebb az ég, ám több helyen így is mínusz 20 fok körüli értékeket mérhetnek majd.

Pénteken is folytatódik a fagyos, hideg idő. Az éjszakák némileg enyhébbek lesznek, szombatra virradóra mínusz 15 Celsius-fok körül, napközben mínusz 5 fok körül alakul majd a hőmérséklet. Számottevő változás belátható időn belül nem várható.

Péntek délután rövid időre kisüthet a nap, de szombaton ismét beborul az ég. Akkor több helyen lehet havazás. A jelenlegi előrejelzések szerint szombaton délen és délnyugaton 10-12 centiméter, majd vasárnap nagyjából 8 centiméter hó várható – mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján található előrejelzés szerint az extrém hideg miatt péntekre nyolc megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést: Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hőmérséklet mínusz 15 fok alá csökkenhet.

Mint arról beszámoltunk, a jégzajlás miatt teljes hajózási zárlatot rendelt el csütörtök este tíz órától a Duna magyarországi szakaszán a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Kivezényelték a folyóra az ország legnagyobb jégtörő hajóját, mely ma már Gönyűnél bizonyított.

A Duna egyébként szerdán Pozsonynál már teljes szélességében befagyott, csakúgy, mint az osztrák szakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik