Belföld

Gyurcsány: „Orbán gazember”

A volt kormányfő szerint nem lehet demokrata az, aki kizárja a munkást a népképviseletből.

Meglehetősen kemény szavakkal reagál legutóbbi blogbejegyzésében Orbán Viktor évértékelő beszédére a volt kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint a miniszterelnök leleplezte magát.

2008-ban, a „szociálisnak hazudott népszavazás idején még arról papolt, hogy a középosztály szövetséget kötött a rászorultak sokaságával”, ám csak „addig kellettek a rászorultak, amíg ez utóbbiak kikaparták a gesztenyét a tűzből. Ha meg már hatalomba került a középosztály felkent képviselője, akkor a hajléktalant bezsuppolom, a munkanélkülit megalázom, a rokkantnyugdíjast csalóvá minősítem.”

Gyurcsány így folytatja: „tényleg gazember Orbán. Nem Simicska miatt. Azért is. Nem Nyerges miatt. Azért is. Hanem azért, mert azt üzeni anyjának és apjának – mellesleg az enyémeknek is -, hogy Ti nem kelletek. Ti dolgozzatok, de többet ne akarjatok. Kádár is ezt mondta. Csak ellenkező előjellel. Ő kizárta a polgárt, Orbán kizárja a munkást a népképviseletből. Mindkettőből elég. Sajnálom, megvetem őket. Kádár proletárdiktatúrát, Orbán keresztény-konzervatív diktatúrát akar. Mi köze van hozzájuk a demokratáknak?” –fogalmazott a volt kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik