Belföld

Ferihegy: Gyurcsány nem tud titkos záradékról

A volt miniszterelnök szerint a kormánynál a labda.

A Gyurcsány-kormány nem adott felhatalmazást arra, hogy titkos záradék készüljön a Budapest Airport privatizációs szerződéséhez, és a vagyonkezelő nem tájékoztatta arról, hogy létezne ilyen. A volt miniszterelnök kijelentette: a megállapodás részleteit – éppúgy, mint a sukorói ingatlancsere ügyében – nem ismeri, ez miniszterelnökként nem volt feladata. Ugyanakkor azt mondta, ha a jelenlegi kormány tud titkos záradékról, hozza nyilvánosságra.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vasárnap este a Hír Tv Kontraszt című műsorában kifejtette: Gyurcsány Ferencnek a törvény előtt kell számot adnia arról, miért került titkos záradék a BA privatizációs szerződésébe, ennek következtében ugyanis az államnak akár 450 milliárd forint fizetési kötelezettsége is keletkezhet a Malév leállásával kieső utasforgalom miatt.

A Budapest Airport Zrt. fő tulajdonosa, a német Hochtief konszern nem nyilatkozik a szerződésekkel összefüggő kérdésekről, ugyanakkor emlékeztetett a kormánynak a Malévról készített úgynevezett fehér könyvére, amely szerint százmilliárdos nagyságrendű fizetési kötelezettség terhelheti az államot, ha a légitársaság beszünteti a működést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik