Belföld

Elmarad a Szegedi Téltemetés

Az Ördögszekér rendezvéynszerző iroda anyagi gondok miatt lemondta a már hagyományosnak számító, februári Szegedi Téltemetést.

Anyagi gondok miatt idén elmarad az immár hagyományosnak számító Klauzál téri Szegedi Téltemetés, amit eredetileg február 17 és 19 között rendeztek volna meg.

„Összegeztük a várható kiadásokat (közterület használati díj, installáció telepítés, infrastruktúra, őrzés-védelem, kísérőprogramok) és azokat összevetettük a várható bevétellel. Kiadásaink olyan mértékben haladják meg az összbevételt, amit nem tudunk vállalni- írta honlapjukon a Szegedi Hídivásárt, és a Dóm Téri Adventet is szervező Ördögszekér művészeti vezetője, Kémeri Attila. Kiemelte, hogy már korábban is veszteségesen jöttek ki a boszorkányégetéssel és kézműves termékekkel tarkított rendezvényből, de eddig „megtartásához presztízs okokból ragaszkodtak”. Ám a mostani anyagi helyzetükben úgy vélik, „nem csak önmagukkal, hanem beszállítóinkkal és közönségükkel szemben is felelőtlen lépés lenne, egy több mint kockázatos fesztivált bevállalni.”

Így tehát idei első programjuk a Szegedi Hídivásár lesz május 26 és 28 között, melyen számos ingyenes családi és kulturális programmal várják majd a város lakóit.


Tavalyi boszorkányégetés a Dóm téren

Ajánlott videó

Olvasói sztorik