Belföld

Havazási készenlét az E.ON-nál

Az E.ON Hungária Zrt. felkészült a rendkívüli hidegre és havazásra,ehhez megerősített készenlétet biztosít, szükség esetén alávállalkozók bevonásával - közölte az energiaszolgáltató társaság csütörtökön az MTI-vel.

Az E.ON közleményében emlékeztet arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat által a hétvégére előre jelzett rendkívüli nagy havazás, szél, hófúvás okozhat előre nem látható üzemzavarokat a hálózatokon. Az időjárási előrejelzések alapján az E.ON csoport egyeztetett a védelmi bizottságokkal és a katasztrófavédelemmel, felkészült a rendkívüli időjárási helyzetre, és az esetleges meghibásodások minél gyorsabb elhárítására.

A téli rendkívüli időjárás többféle módon okozhat üzemzavart, ilyen, amikor a hó súlya alatt, a viharos széllökések miatt a biztonsági övezeten kívülről fák dőlnek a hálózatra, vagy elszakad az elektromos vezeték, kidől egy villanyoszlop – ismertette az E.ON. A társaság hangsúlyozza: az elektromos vezetékek javítási munkái során elsőbbséget élveznek a nagy- és középfeszültségű hálózatok, mert azzal egyszerre több fogyasztó ellátását lehet helyreállítani. Ezután következnek a kevesebb számú fogyasztót érintő helyi hibák. Nagy kiterjedésű üzemzavar esetén előfordulhat, hogy a sok beérkező hívás miatt foglaltat jelez a hibabejelentő vonala, ez estben türelmet kérnek – hívta fel a figyelmet az E-ON.

Az E.ON Hungária Zrt. áramszolgáltató társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúlon szolgáltatnak villamos energiát, gázszolgáltatói a Dunántúlon működnek. A cégcsoport közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával, és több mint fél millió ügyfeléhez juttatja el a gázt 15 megyében. A cégcsoport e mellett számos, 100 megawattnál kisebb kapacitású korszerű erőművet is működtet az országban. A vállalat jelentős szereplője a hazai hőpiacnak is, számos város és vállalat hőszolgáltatójaként és partnereként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik