Belföld

Két idős embert helyeztek el ideiglenesen Csongrádon

Rendőrök, tanyagondnokok és polgárőrök járják a csongrádi tanyavilágot. Azt ellenőrzik, hogy van-e mindenhol elegendő tüzelő illetve olyan, aki segítségre szorul.

Csongrád térségében körülbelül 1700 tanya van, amelyeknek egyharmada lakott. A rendőrök a polgárőrökkel és a tanyagondnokokkal már az elmúlt években feltérképezték a lakott tanyákat. Most ezeket ellenőrzik naponta, visszatérően. Megkérdezik az ott lakóktól, hogy van-e elegendő tüzelőjük, szükségük van-e segítségre. A tanyagondnokok szükség szerint másban is a családok segítségére vannak.

A következő napokban a meteorológiai előrejelzések szerint a jelentős havazás mellett akár mínusz 20 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Ezért a mai napon két magányosan élő idős embert szállítottak be a tanyagondnokok és a rendőrök a csongrádi Szociális Ellátások Intézményébe, ahol átvészelhetik a dermesztően hideg időjárást. Az idősek klubjában szállást és étkezést is biztosítanak nekik. Az érintettek önként vállalták a beköltözést, mivel saját otthonukban nem biztosítható ellátásuk.

Az így üresen maradt tanyákat a rendőrök fokozottan ellenőrzik a következő napokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik