Belföld

A nagy fagyban fokozottan figyelnek a rászorulókra

Pontosította védelmi és intézkedési terveit szerdai ülésén Győr védelmi bizottsága. A hajléktalanokat sűrűbben keresik fel a segítő szervezetek munkatársai, az egyedül élő idős, beteg embereket is folyamatosan látogatják.

Pontosította védelmi és intézkedési terveit szerdai ülésén Győr védelmi bizottsága – közölte a városháza szóvivője az MTI-vel. Domanyik Eszter jelezte: a Lukács Sándor Szakközépiskolát, valamint a Kossuth Zsuzsanna Lánykollégiumot jelölték ki előzetesen elhelyezési feladatokra.

Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) a MÁV-ot arra kérte, hogy a vasútállomást nyissák meg a hideg napokon az éjszakai órákra is. A rendőrség és a polgárőrség járőrözik a területen, valamint biztosítja a közrendet az állomáson.
A szóvivő tájékoztatása szerint a hajléktalanokat sűrűbben keresik fel a segítő szervezetek munkatársai. Az egyedül élő idős, beteg embereket is folyamatosan látogatják. A népegészségügyi szakigazgatási szerv megadta a bizottságnak a városban és vonzáskörzetében élő, szülés előtt álló kismamák, valamint a dialízises betegek számát településenként.

A GYSEV is készül a nagy hidegre

Speciális jég- és csúszásmentesítő anyagokkal, hóeltakarító eszközökkel és munkaidőn túli ügyeleti rendszerrel készül az extrém hideg időjárásra a GYSEV – közölte a vasúttársaság szóvivője szerdán az MTI-vel.
Készenlétben vannak a speciális – elsősorban nem sóalapú – jégmentesítő anyagok, gondoskodnak a frekventáltabb állomások váltóinak folyamatos működéséről, azok fűtéséről – jelezte Rázó László. Hozzátette, hogy a GYSEV ügyeletet rendelt el: szükség esetén pluszmunkatársakat rendelhet be dolgozni, erre a vállalati tervben túlóraköltséget különítettek el a vasúttársaságnál. A munkatársaknak folyamatosan biztosítanak védőitalt; általában forró teát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik