Belföld

Egy nap kényszerpihenő Nagycenken

Sikerült hamar kijavítani a fűtés hibáját a nagycenki általános iskolában, így csütörtökön ismét birtokba vehették a nebulók az épületet.

A nagycenki Széchenyi István Általános Iskolában hétfőn észlelték a fűtésrendszer meghibásodását, de kedden még rövidített órákat tudtak tartani, szerdára viszont rendkívüli egynapos szünetet kellett elrendelni a probléma kijavításáig.

Hüse Gabriella, igazgatónő kérdéseinkre elmondta, hogy csütörtökön már rendben zajlott az oktatás a nagycenki iskolában:

– Amikor beköszönt a jó idő, be kell majd pótolni az elmaradt iskolai napot. Ennek két módja van: az egyik lehetőség, egy szombati napon való tanítás, a másik pedig az, hogy a nyári szünet előtt egy nappal megtoldjuk a tanévet.

120 tanuló jár az iskolába, és az összes szülő meg tudta oldani, hogy a szerdai napon felügyelet alá helyezze a gyermekét, így senkit nem kellett az önkormányzat épületében elhelyezni, amire egyébként lett volna lehetőség. A szülők teljes mértékben partnerek voltak és segítettek a probléma megoldásában az iskolának.

Kedden úgy engedtük haza a tanulókat, hogy megkértük őket, figyeljék az iskola honlapját, a plakátokat, hiszen ezeken a módokon fogják értesíteni őket, ha szerdán nem lenne tanítás, valamint vannak olyanok, akiknek telefonon szólnak majd az osztályfőnökök. Az osztályokban kiépített riadólánc van, ezt is bevettettük, így mindenki időben tudomást szerzett a rendkívüli szünetről.

Az igazgatónő elmondta, korábban nem fordult elő olyan eset, ami miatt rendkívüli szünetet kellett volna elrendelniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik